Den Gamle By, Århus:

Presse: Smykkeskrinet

Intet andet sted i verden kan man som museumsgæst se en så unik og helstøbt samling af klassiske, danske smykker fra det 20. århundrede som i Den Gamle Bys nye udstilling "Smykkeskrinet".

Udstillingen rummer næsten 1000 danske smykker af sølv og enkelte af guld fra perioden 1900-2000, hvoraf mange af Evald Nielsens tidlige værker er repræsenteret. Alle smykker er små kunstværker, der tydeligt viser forskellige perioders stilistiske kendetegn.

 

Politiken - Spis & Bo:

Politiken 2014 

I efteråret 2014 (søndag den 19. oktober) bragte Politiken en større artikel om sølvtøj. Journalisten Lars Hedebo havde inden da besøgt vores sølvsmedje og fået vist og fortalt, hvordan man fremstiller det smukke håndsmedede bestik som Evald Nielsen sølvsmedje har været garant for siden starten af 1900-tallet. Find evt. artiklen om sølvtøj på Politikens hjemmeside.

 

Antik & Auktion - afstemning:

16 (6 dele)

I efteråret 2013 blev Antik & Auktions læsere opfordret til at kåre Danmarks smukkeste bestik.
I den forbindelse blev to af Evald Nielsens bestikmønstre udvalgt til at deltage sammen med blandt andre Georg Jensen, Hans Hansen, Michelsen og Kay Bojesen.
Bestik nr. 6 (vindrue) og nr. 16 (Lilje) er begge klassiske skønvirke mønstre, der har været produceret siden begyndelsen af 1900 og som stadig produceres på Evald Nielsen sølvsmedje i Stenløse.

 

Biografi om Evald Nielsen
- en solist blandt sølvsmede:

EN bogen 

Blandt kendere og samlere er sølvsmeden Evald Nielsen højt værdsat. Bogen tegner et ægte portræt af en ener i dansk skønvirke.
Forfatter og journalist Christian Rimestad har skrevet denne biografi om Evald Nielsen. Bogen fortæller i ord og billeder om den københavnske sølvsmedemesters liv og virke.
Forlag: Books on Demand - ISBN: 978-87-7691-723-4

Kontakt os

Kontakt os på telefon

44 94 65 10

Eller send en mail på:

kontakt@evald-nielsen.dk

så vender vi tilbage med svar hurtigst muligt

Find vej

Find vej